Gholamreza Khanlari

Professor

Update: 2025-02-20

Gholamreza Khanlari

Faculty of Basic Sciences / Department of Geology

P.H.D dissertations

  1. مطالعه خصوصیات زمین شناسی مهندسی رخنمون های ماسه سنگی واقع در شمال استان مرکزی با نگرشی ویژه بر اثر ناهمسانگردی
    2022
    امروزه پروژه های عمرانی متعددی مانند انواع سدها، فضاهای زیرزمینی، پایدارسازی شیب های طبیعی و ... در ارتباط با مصالح سنگی اجرا می شوند. بنابراین لزوم شناخت کامل ویژگی های مهندسی سنگ ها به منظور ارزیابی پایداری سازه های مرتبط با محیط های سنگی به شدت احساس می گردد. ماسه سنگ ها با توجه به حضور گسترده در بسیاری از سازندهای زمین شناسی، با بسیاری از پروژه های مهندسی در ارتباط می باشند ماسه سنگ ها بدلیل تنوع زیاد در منشا تشکیل آنها، دارای ویژگی های پتروگرافیکی بسیار متغیری می باشند. پتروگرافی متغیر ماسه سنگ ها موجب تغییرات گسترده در خصوصیات مکانیکی آنها شده است. به منظور تعیین اثار پتروگرافی بار رفتار مهندسی ماسه سنگها، مطالعات پتروگرافیکی جهت تعیین ویژگی های میکروسکوپی شامل نوع کانی های تشکیل دهنده، نوع و مقدار سیمان، اندازه دانه، شکل دانه، جورشدگی ذرات، نحوه آرایش ذرات )فشردگی(، درجه درهم قفل شدگی بافتی ذرات )نوع و ماهیت تماس بین ذرات( انجام گردید. نتایج مطالعات پتروگرافیکی نشان می دهد که ماسه سنگ های مورد مطالعه بر اساس طبقه بندی فولک (1980) از نوع فلدسپاتیک لیتارنایت، لیتیک آرکوز، لیتارنایت و ساب لیتارنایت با میانگین اندازه ذرات بین 03/0 (بسیار ریز دانه) تا 76/0 میلیمتر )درشت دانه( می باشند. با استفاده از پارامترهای میکروسکوپی نسبت سطح دانه (GAR) و درصد تخلخل به عنوان پارامترهای اثرگذار بر مقاومت فشاری ت ک محوری و مدول الاستیسیته، یک طبقه بندی ارائه شده، با افزایش GAR تحت مقادیر ثابت تخلخل، درصد تماس های قوی )مضرسی و محدب- مقعر( افزایش و درصد تماس های ضعیف ) )مماسی و شناور( کاهش یافته است. شکنندگی یک پارامتر کلیدی در تعیین ویژگی های شکست سنگ تحت شرایط بارگذاری و باربرداری می باشد.
  2. بررسی زمین شناسی مهندسی ماسه سنگ های قرمز بالایی در جنوب قم با تاکید بر مقاومت و تغییر شکل پذیری
    2014
    در این پژوهش به بررسی خصوصیات مهندسی ماسه سنگها و همچنین اثر انیزوتروپی بر این خصوصیات پرداخته شده است. همچنین تغییرشکل پذیری و اثر اشباع آب بر خصوصیات مهندسی سنگهای مورد نظر بررسی شده است.
  3. مطالعه خصوصیات زمین شناسی مهندسی سنگ های دگرگونی استان همدان با تاکید بر ناهمسانگردی
    2014
  4. ارزیابی رفتار تابع زمان سنگ های گرانیتی الوند با تکیه بر خستگی و هوازدگی
    2013

Master Theses

  1. مطالعه اثرات زمین شناسی زیست محیطی رودخانه ونایی در منطقه بروجرد
    2014
    ...
  2. مطالعه زمین شناسی مهندسی تونل انحراف آب سد گرین با تاکید بر مسایل کارست
    2014
    سد گرین از نوع سنگریزه ای است که بر روی رودخانه گاماسیاب در 12 کیلومتری شهرستان نهاوند احداث خواهد شد. هدف از احداث این سد در درجه اول رفع کمبود آب شهرستان نهاوند و نیز تامین آب اراضی کشاورزی پایین دست می باشد.
  3. مطالعه زمین شناسی مهندسی ساختگاه سد بیستون، کرمانشاه
    2014
    سد مخزنی بیستون و سامانه انتقال مرتبط با آن، در غرب کشور با مختصات جغرافیایی 46-17-47 تا 18-28-47 طول شرقی و 24-25-34 عرض شمالی در شرق شهر کرمانشاه، در مسیر رودخانه گاماسیاب واقع شده است.
  4. مطالعه خصوصیات زمین شناسی مهندسی سنگ های آهکی شمال و شمال شرق همدان به عنوان مصالح سنگدانه ای
    2014
    مصالح سنگدانه ای جز اصلی ترین و وسیع ترین مصالح طبیعی بکار رفته در ساخت و سازهای مهندسی می باشند، بطوریکه 90 درصد ترکیب بتن، 100 درصد حجم اساس و 93 تا 95 درصد حجم آسفالت را تشکیل می دهند.
  5. مطالعه خصوصیات زمین شناسی مهندسی سنگ های آهکی شمال و شمال شرق همدان به عنوان مصالح سنگدانه ای
    2014
  6. مطالعه خواص ژئوماتیکی سنگ های آهکی جنوب و جنوب شرق همدان به عنوان مصالح سنگدانه ای
    2013
  7. ارزیابی رفتار تابع زمان سنگ های گرانیتوئیدی با تاکید بر هوازدگی و خستگی
    2013
    در این مطالعه به بررسی اثر هوازدگی و رفتار تابع زمان (خستگی) 3 نوع از گرانیتهای الوند (هولوکوگرانیت، تونالیت و مونزوگرانیت) پرداخته شده است. همچنین خصوصیات فیزیکی و مکانیکی و کانی شناسی سنگهای یاد شده مورد مطالعه قرار گرفته است.
  8. بررسی خواص ژئو مکانیکی سنگ های آهکی جنوب و جنوب شرق همدان به عنوان مصالح سنگدانه ای
    2013
    باتوجه به گستردگی سازندهای آهکی در ایران و به خصوص در استان همدان، مطالعه خصوصیات مهندسی و ژئوتکنیکی این سنگ ها به عنوان منابع قرضه ی پروژه ها و طرح های عمرانی از اهمیت به سزایی برخوردار است. در این پژوهش، سنگ های آهکی جنوب و جنوب شرق همدان به ترتیب واقع در سراب گیان (بسن کرتاسه) و سراب گاماسیاب (بسن الیگو-میوسن) در شهرستان نهاوند و شمال شرق ملایر (بسن کرتاسه) مورد مطالعه قرار گرفته اند. همه نمونه ها پس از انجام مغزه گیری مورد آزمایشات سنگ شناسی (بررسی پتروگرافی، آنالیز XRF، آنالیز XRD)، آزمایشات فیزیکی (تعیین وزن مخصوص، جذب آب و تخلخل، شاخص دوام وارفتگی) و آزمایشات مکانیکی (مقاومت بار نقطه ای، ، تعیین سختی واجهشی اشمیت ، لس آنجلس، سلامت سنگ، مقاومت کششی غیر مستقیم به روش برزیلی، ارزش ضربه و ذوب و انجماد) قرار گرفته-اند. همچنین با توجه به کاربرد سنگدانه ها در موارد مختلف نمونه ها با کمک نیروی انسانی و دستگاه سنگ شکن فکی آزمایشگاهی در حد شن و ماسه خرد و برای آزمایشات استاندارد مورد استفاده قرار گرفته اند. نتایج نشان می دهد که نمونه ها از مقاومت، پایداری و دوام و کیفیت بالایی برخوردار هستند. نتایج حاصل از آزمایشات نشان می دهد که نمونه ها به عنوان مصالح شکسته کوهی برای استفاده در کاربرد های مختلف از جمله بتن، راه سازی، آسفالت، بالاست راه آهن مورد تأیید می-باشند