درباره فیزیک

درباره فیزیک


 

 

 

فیزیک اولین رشته ای بود که که در دانشکده ی علوم پایه دانشگاه بوعلی سینا همدان ایجاد شد. در حقیقت می توان گفت تولد این دانشکده با رشته ی فیزیک در شهریور 1357 آغاز شده است. پیش از انقلاب اسلامی ایران، دانشکده ای تحت نام " دانشکده ی آموزش علوم" در ساختمان فعلی دانشکده علوم پایه برقرار بود که دبیر فیزیک با مدرک کارشناسی تربیت می کرد. پس از انقلاب اسلامی با حضور و تلاشهای مرحوم دکتر قدیر اخوان _که به حق میتوان ایشان را بنیانگذار رشته ی فیزیک در دانشگاه بوعلی سینا نامید_ و چند تن دیگر، رشته ی فیزیک دانشگاه بوعلی سینا افتتاح شده و نام "دانشکده ی علوم پایه " برمجموعه ی این بنا ، گذارده شد. دراین سال تعدادی دانشجو در مقطع کارشناسی رشته ی فیزیک جذب شدند.

در سالهای 1359 تا 1362 دانشکده به علت انقلاب فرهنگی بسته شد ولی با بازگشایی مجدد دانشگاهها در سال 1363 ،گروه فیزیک بلافاصله اقدام به جذب نیروی متخصص و جوان در هیات علمی خود از طریق انتشار اطلاعیه ی استخدامی  هم در ایران و هم درخارج از کشورنمود و فعالیتهای خود را گسترش داد. در آن سالها گروه دانشجویان کارشناسی در قالب روزانه، شبانه و نیمه حضوری با گرایشهای متفاوت (فیزیک هسته ای، فیزیک اتمی ملکولی، فیزیک حالت جامد ) تربیت می کرد.

اولین دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد فیزیک در سال 79 در هر سه گرایش و اولین دانشجویان مقطع دکتری این رشته در سال 90 در هر سه گرایش وارد دانشکده شدند.

در حال حاضر گروه فیزیک دانشکده علوم پایه با دارا بودن بیشترین آزمایشگاههای سرویس دهنده (آزمایشگاههای فیزیک های پایه که مورد نیاز تمامی رشته های علوم پایه و مهندسی هستند) و برخی از جدید ترین ابزار آزمایشگاهی خاص فیزیک مانند ابزار لایه نشانی، لیزر و XRD در همان بنای قدیمی و فخیم دانشکده ی علوم پایه مشغول به کار است. این گروه در حال حاضر با دارا بودن 17 عضو هیات علمی و حدود 350 دانشجو در هر سه مقطع، بزرگترین گروه دانشکده علوم پایه از لحاظ تعداد اعضا هیات علمی و دانشجویان است.

از کل این تعداد، حدود 70 نفر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، 30 نفر دانشجوی مقطع دکتری و مابقی دانشجوی مقطع کارشناسی هستند. دانشجویان دوره کارشناسی فیزیک دانشگاه بوعلی سینا بدون گرایش پذیرفته می شوند. پذیرش در دوره کارشناسی ارشد  در گرایش­های گرانش و کیهان­شناسی، هسته­ ای، ماده چگال (فیزیک حالت جامد)، و اپتیک و لیزر (اتمی- مولکولی) انجام می شود. دوره دکتری فیزیک در گرایش­های هسته ای، ماده چگال (حالت جامد)، اپتیک و لیزر (اتمی- مولکولی) و گرانش و کیهان ­شناسی پذیرش دانشجو دارد.